http://www.hola-arkansas.com/uploaded_pictures/296_1.jpgAz utóbbi években egyre inkább terjed a nézet, miszerint divat melegnek lenni: „sőt, lassan az a baj, ha valaki nem az” – panaszkodnak sokan. Azt szokták mondani, hogy a piac mindig azt csinálja, ami kifizetődő. Ricky Martin menedzserei biztosak voltak abban, hogy a csúcson lévő énekesnek a poppiacon nem kifizetődő melegnek lenni. A csúcson túl lévő, családot alapított Ricky Martint már kevésbé köti a piac, így most már elárulhatta helyzetét. Pedig elvileg a popszakma a melegek oázisa.

 
Szóval nézzük meg, mi az a két ok, amelyek miatt úgy tűnhet, hogy divat melegnek lenni:
  1. "Divatleszbik"
Sokkal több a leszbikus női jelenet a médiában, mint 20-30 éve. Ez azonban valószínűleg főként a heteroszexuális férfiközönség szórakoztatását szolgálja. A zenei videoklippekben ugyanis férfi párok gyakorlatilag nincsenek. S a videókban hevesen csókolózó női sztárok közül is kevésről tudjuk, hogy a klipek világán túl másik nővel élnének együtt. Az feltehetően már leértékelné a nő izgalmasságát a férfiak előtt...
 
Ugyanez igaz a legtöbb felnőttcsatornákra: a „leszbi” lányok szinte mindig harcra készen várják az érdeklődő szemeket (s az arra járó férfiakat sem hajtják el soha). Ellenben fiú párok gyakorlatilag nem láthatóak. Havas Henrik egyszer ki is fejtette, a gyakori férfi álláspontot: egy fiúpár képe taszítja őt, de egy lánypáré igenis izgatja.  
 
A „leszbiséget” néha átveszik egyes "menő csajok", akik mielőtt felszednék aktuális pasijukat, egy szórakozóhelyen kicsit smárolnak a barátnőjükkel. Ez azonban a divatleszbiknél legtöbbször még egyestés kapcsolatba sem szokott továbbmenni
.
Konkrét érdekességgel szolgál a kutatási céllal „kurvának állt” szociológus beszámolója. Egyik lányokat (is?) szerető kicsit plázacicás hölgyügyfele a következőket árulta el neki nemi életéről:
 „arra is fényre derült, hogy többször szokott egyetemista lányokhozjárni, mert "érzelmileg nem vonznak a csajok, de az ágyban szükségem van rájuk, mint embernek a levegőre". Kérdeztem, akkor miért nem szórakozóhelyeken szed fel csajokat, de elmesélte, hogy egyrészt azok, akik onnan ágyra mennek, már nem divatleszbik, és akkor bejön a fent említett érzelem; másrészt szórakozóhelyeken fiúkkal dugatja magát, mert az menőbb (???????) és jobb parti is.”
 
Szóval ez a „divat” egy leszbikust még egy egyestés szórakozáshoz sem juttat, nemhogy egy normál párkapcsolathoz.
 
http://4.bp.blogspot.com/_Ma11hmpUv2I/SWxBTihDQwI/AAAAAAAAAxU/EQM5pYK8vt0/s400/lesbian+family.jpg
 
A gyereküket nevelő leszbikusok már alig kerülnek a médiába, filmekbe, pedig az Egyesült Államokban 8-10 millió gyereket meleg családban nevelnek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jellemző, hogy a leszbipornóban is szerepelő gárdistalány reakciója: A munkáját nem szégyelli, de azt kikéri magának, hogy leszbikus lenne: „Sosem voltam leszbi csak színészkedés volt.”
  1. EMO-s fiúk
A tinik körében „népszerű” (vagy csak a többi stílusnál feltűnöbb?) EMO-s fiúk valóban furcsán öltöznek, vicces hajat hordanak és néha csókolóznak, de ennek sincs sok köze a meleg érzelmekhez. Az EMO, az emotional-ből jön és „érzékenyebbnek” gondolják magukat, de a céljuk mégiscsak valamifajta lázadás, figyelemfelkeltés, megbotránkoztatás. Ahogy egyik fő honlapjuk meghatározza: „Szokatlan öltözködésük és hajviseletük felhívja a figyelmet arra, hogy vannak ilyen fajta lázadók is. Az emberek nemtörődömsége ellen lázadnak tulajdonképpen, egyfajta segélykiáltás, hogy velük is kell foglalkozni.” Az egész EMO önmeghatározásban tehát szó sincs melegségről, ez inkább egy látványos figyelemfelhívó eszköz.
Ezt a szubkultúrát fő-divatnak hinni pedig azért is tévedés, mert az EMO-sokat nagyon sokan utálják. Csak az iwiw-en másfél tucat anti-EMO klub van, s bérelt helyet "kapnak" van a gusztustalan, hülye vagy szerencsétlen embereket bemutató honlapokon, mint a napiszar.com vagy a puruttya. Sőt, az EMO-sokat sok más extravagáns dolguk közül talán éppen a „buziságuk” miatt utálják a legjobban.
 
A melegek elfogadottságát tehát nem az jelzi, hogy férfi-vásárlóerőre apellálva, vagy polgárpukkasztás miatt egyesek azonos neművel csókolóznak. Sokkal inkább az, hogy mernek-e a melegek hétköznap kézen fogva járni az utcán, kirakni a kedvesük képét az iwiw-re/facebookra, és mernek-e regisztrált élettársi kapcsolatot kötni.
 
P.S. Akit ez nem győzött meg, az tegyen egy próbát. Kicsit feszélyezve hívja el egy négyszemközti beszélgetésre valamelyik szülőjét. Majd „árulja el” és komolyan bizonygassa, hogy meleg, és azért nem vitt még haza senkit, mert már több titkolt meleg kapcsolata volt. Kap tőlem egy Ricky Martin CD-t, aki azt a választ kapja, hogy „Jajj, de jó, már azt hittem, hogy valami baj van Veled”.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magankozugy.blog.hu/api/trackback/id/tr861884554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása