Gyakran hallani azt az érvelést, hogy minek egy kisebbség vélemény-nyilvánítása, önkifejezése miatt lezárni a belváros jelentős részét. Ma is ez a helyzet, a Hősök terétől a Kossuth térig lesznek lezárások, számos jármű nem vagy csak módosított útvonalon fog járni. Nyilvánvalóan arról a 16 százalékos kisebbségről beszélek, akik szerint Magyarországon jó irányba mennek a dolgok. (A nagyon alacsony választási hajlandóság miatt persze politikailag ez egy nagyon meghatározó kisebbség).


84 százalék szerint rossz irányba mennek a dolgok, de egy 16 százalékos kisebbségnek is joga van a véleménynyilvánításra, önkifejezésre!

Ennek a kisebbségnek a nagy része egyébként úgy gondolja, hogy véleményét nem kell utcai vonulással személyesen mutatnia. Egy részük támogatja, egy részük nyilván feleslegesnek érzi. Egy részük lehet, hogy még ellenzi is a vonulást, mert például nem  szívesen vitatkozik ismerőseivel, akik a lezárás miatt bosszankodnak, dühöngenek.


A melegfelvonuláshoz képest, most pluszban a József Attila és az Akadémia utcát is lezárják

Ettől azonban a kisebbség magát megmutatni akaró részének ugyanúgy joga vonulni, hiszen amíg nem félelemkeltés a célja, addig egy vonulással semmi gond. (Szombaton pedig egyébként is kisebb a forgalom). Amíg a helyszínen nem történik törvénysértő, addig el kell fogadni azt is, ha a menetben olyan emberek is lesznek, akiket a magunk részéről erkölcstelennek tartunk. El kell fogadnunk, ha vonulni akar a Népszabadság néhai Pártélet rovatának korábbi munkatársa, aki ma bőszen kommunistázik. El kell fogadnunk, ha vonulni akar az a rendszerint a hazára hivatkozó újságíró, aki évekig szlovák rendszámú autóval járt. El kell fogadnunk, ha vonulni akar a privatizátor, akihez az Ikarus tönkremenetelét kötik. Attól ugyanis, hogy valakit emberileg nem tartunk sokra, nem vitathatjuk el a jogát véleményének kifejezésétől és főként: nem vonhatjuk kétségbe a létét.


Bayer Zsoltnak is joga van identitása nyilvános vállalására

Szóval rossz az, ha akad olyan harcos ellenzéki újságíró "provokációnak" nevezi az eseményt. S emiatt nagyon örülök, hogy az ellenzék a tüntetésre nem készül a menet megzavarásával, pláne megtámadásával. Ha ez valódi veszély lenne, akkor az megdrágítaná az esemény rendőri biztosítását és hosszabban le kellene zárni miatta a keresztutakat. Ennek a pluszköltségéről azonban nem a vonulók, hanem az agresszív ellentüntetők tehetnének, hiszen az ellenvéleményt kulturáltan is ki lehet fejteni.

Egyébként sem jó semmilyen agresszív ellentüntetés. Vigyáznunk kell egymásra, mind emberek vagyunk.

 

Ha tetszett az írás, csatlakozz a blog facebook-oldalához.

A bejegyzés trackback címe:

https://magankozugy.blog.hu/api/trackback/id/tr93620412

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Asszociáció 2012.01.21. 18:12:58

Két fotó. Az egyik ma készült, a másik kb. 60 éve. via via

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bruhahahahihihi 2012.01.22. 10:11:18

Bayer Zsolt Zsidó csak szégyeli:)

bruhahahahihihi 2012.01.22. 10:11:58

Bérszavazók és Bértüntetőkkel csinálni a nagy szimpátiát PÉNZÉRT !!!!!! nem nagy kunszt....azoknak nem kell semmit megmagyarázni...ha felveszi a törpe a IMF hitelt.
Ez a Demonstráció csak KIRAKAT volt...ugyan olyan mint tavaly amikor Orbán fizetett a gimiseknek és egyetemistáknak 2500 FT ot, hogy ott legyenek a Nemzeti Múzeum lépcsőjén.
Határon túli "szőrőstalpu" Bérszavazókkal akar választást nyerni, és Bértüntetők és ( pénzért cigányok árpádsávos zászlóval vonulnak, ami vicc:)))))

bruhahahahihihi 2012.01.22. 10:12:27

Orbán és bandája 20.000 Ft ot fizet a kettős állampolgárságért.... Busszal szállíttatja és 3000 Ft ot fizet a szavazóinak és amellette tüntetőknek a határon túlról....
FASZa FAIR GYEREK EZ A FELCSÚTI SUTTYÓ NEM???

bruhahahahihihi 2012.01.22. 10:13:27

Aranyos volt amikor a lungodrom cigányok leszálltak a buszokról a Hősök terén és árpádsávos zászlót kaptak a kezükbe.....PÉNZÉRT MINDENT ,
( Közpénzből Fizették a Fidesz Banditák

bruhahahahihihi 2012.01.22. 10:14:51

A BIRKÁK A HATÁRON TÚLRÓL JÖTTEK (PÉNZÉRT)... csak egy pár volt
sima beteg hazai Fideszes gyökér.
Már nincs egyharmad sem.....:DDDD hehe...pénzért van csak KIRAKAT A BUTA SZÉKELYEKBŐL:)))
Ez a "béketüntetés" megalapozta a harcot a határon túli szar magyarokkal szemben akik pénzért képesek idejönni.....tüntetni és szavazni ha nem itt élnek...

bruhahahahihihi 2012.01.22. 10:15:30

Na akkor barátaim ma 3 kor Batthyány-örökmécses!!!! Hadd szóljon! Csecsemők, gyerekek, diákok, gimnazisták, egyetemisták, kismamák, vállalkozók, közalkalmazottak, tanárok, színházi- és filmes emberek, művészek, devizahitelesek, közmunkások, hajléktalanok, mozgássérültek, nyugdíjasok, vallásosok és pogányok és egész Budapest apraja nagyja! GYERTEK!!! Nem kell közpénzből megrendelt erdélyi buszkaraván, csak itt a városban közel 2 millióan vagyunk! Gyertek!

bruhahahahihihi 2012.01.22. 14:37:10

Soha nem gondoltam volna, hogy egy milliárdos, egy Szlovák SZÉLES mellű harácsoló vállalkozó és egy volt munkásőr lap szerkesztő ennyi embert össze tud terelni mint a birkákat a határon túlról..és egyen fáklyát ad a kezükbe,..és még busszal is utaztatja őket....( szerintem buli után még szendvicset is kaptak forralt borral )--a 3000 Ft mellé:)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.24. 13:52:01

Nekem az a gondom, hogy békemenetnek hívják! Azok csinálnak most békemenetet, akik röhögtek, amikor hasonszőrű embertársaink összeszarták a Kossuth teret, kifosztották az MTV székház túrórudi automatáit, barikádokat emeltek az Erzsébet hídon...

Ezek a békeszerető emberek akkor hol voltak? Kérdem én naivan... ;)
süti beállítások módosítása