Soltész Miklós, a kormány szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a következőt mondta a népesedésügyi világnapon:

"Az anyagi és a törvényi támogatások mellett ugyanúgy fontos az érzelmi megerősítés, hogy a társadalom is melléálljon a gyermekvállalásnak"

A kormány ennek érdekében ajtódísszel ajándékozza meg a gyermeket vállaló családokat. Bár sokan a gyermekvállalás ennél kézzelfoghatóbb segítésére várnak, de érdemes elgondolkozni ezen a kérdésen. A kormány egyfelől ösztönözni akarja, hogy több család vállalja a gyermeknevelést, de ugyanakkor a népesség jelentős részének, a melegeknek ezt továbbra sem tenné lehetővé.


Zach Walsh iowai fiatalember beszél családjáról és érvel a melegházasság mellett. Walsh-t egy leszbikus pár nevelte fel.

Szerintem meglehetősen álságos azt hirdetni, hogy mindenkit becsüljünk meg, aki gyermeket nevel, közben pedig megfosztani másokat ennek a lehetőségétől. (A gyermekvállalástól, -neveléstől a természet legfeljebb annyiban fosztja meg a melegeket, amennyire bármelyik meddő párt - márpedig az ő gyermekvállalási jogukat senki nem kérdőjelezi meg, így ezt a kedvelt hamis ellenvetést, kérem, hagyjuk).

Ha tehát a kormány valóban azt szeretné, hogy több gyermeket nevelő család legyen, akkor tegye lehetővé, hogy regisztrált élettársak is fogadhassanak örökbe. (Az örökbefogadás sok esetben most is megvalósul, de gondot okozz, hogy hivatalosan csak az egyik szülő számít szülőnek és  például semmilyen hivatalos ügyben nem járhat el a gyermeke érdekében). A tudományos kutatások egyébként is kimutatták, hogy a gyermekeknek ugyanolyan jó környezetet tudnak biztosítani az azonos nemű párok is. (Még csak melegek se lesznek nagyobb arányban). Az intézetekhez képest pedig szinte biztos jobb környezetet tudnak nyújtani a meleg szülők. És persze a meleg párok gyermekvállalása teljesen természetes az állatvilágban is (így a melegséget botorság beállítani a "hanyatló nyugat" ópiumának).

Szóval kérjük a kormányt, hogy ne csak ajtódíszekkel, hanem a gyermekvállalás elérhetővé tételével is támogassa a gyermeknevelést.


Reméljük ők is kaphatnak ajtódíszt a gyermekeik után

A bejegyzés trackback címe:

https://magankozugy.blog.hu/api/trackback/id/tr683062224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása