A jobboldali médiában a melegfelvonulást ellen gyakori érv, hogy miért kell félmeztelen embereket látnia a "többségnek". Amiatt, hogy a Fidesz köztévéje közpénzen (gagyi) szépségversenyt kezdett sugározni még senki sem tiltakozott a jobboldalon (pedig ilyeneket sugárzását nem szoktak közfeladatnak gondolni a köztévék). Szintén nem kritizálják, hogy a kormány félmilliárdot adott olyan fesztiválok támogatására, ahol sokan félmeztelenül táncolnak. És ezzel a KDNP-s Rétvári Bence államtitkár dicsekszikSzerintem ezekkel a fesztiválokkal nincsen semmi baj, de mit mondana a KDNP, ha az alábbi képeket egy melegfelvonuláson látná? (És ezt is legalább annyira közvetíti a média.)


balaton_sound_melegfelvonulas_budapest_pride_kdnp_kettosmerce.pngPapruhás bulizó, állatfejes lányok, műszakállas fiúk és feszülős Supermen-ruhás férfi a Balaton Sound-on. Ez szerencsére nem zavarja a KDNP-t

A fenti gondolatmenetet egy facebook-bejegyzésből vettük, amelyben más érdekes gondolatok is vannak.
"Sokan néhány médiában látott kép alapján ítélik meg a melegfelvonulást vagy a melegeket. A média pedig a meghökkentő képeket szereti mutatni. Így például kilenc éve ismétlik egy rózsaszín bibliás "pap" képét, miközben a résztvevők nagy többsége teljesen hétköznapi ruhákban vonul. (A Balaton Sound fesztiválon sokkal több félmeztelen embert látni.)

Ma a Facebook-on a legtöbb közeli ismerősünkről tudjuk, ha együtt él valakivel. A melegek egy része mégis jobbnak tartja titkolni ezt, hogy ne kezdjék "mocskos buzizni". Az ilyen felvonulások azt teszik láthatóvá, hogy a melegek is ugyanúgy részei a társadalomnak. A melegek nem arra büszkék, hogy melegek, hanem arra, ha kapcsolataik irányát fel merik vállalni. (Ezért nevezek felvonulásukat Pride-nak, azaz büszkeség menetnek.)
A sikeres nyugati társadalmakban elfogadják a melegeket (és a melegfelvonulást is). Aki számítógépet, facebook-ot vagy IPhone-t használ az jó ha tudja: ezek létrejöttében is több nyíltan meleg ember vett részt. Alan Turing a számítógép-tudomány egyik atyja volt. Chris Hughes pedig Mark Zuckerberg szobatársaként dolgozott a Facebook létrehozásán. Steve Jobs pedig sok mindenben támaszkodott az Apple mostani vezérigazgatójára, a nyíltan meleg Tim Cook-ra. Nem véletlen, hogy szinte minden technológiai/internetes cég kiáll a melegek jogai mellett. Többek közt a Google, Microsoft, Apple, Facebook, Adobe, Amazon, Cisco, eBay, Intel, Oracle, Twitter stb. (A teljes lista.)

budapest_pride_melegfelvonulas_nem_provokacio_raeroltetes_buli.png
A képen olvasható idézet a melegfelvonulás korábbi ellenzőjétől származik. Tomanovics Gergely videósként csak a tojásdobálós balhét akarta fényképezni, de a menettel haladva rájött: a felvonuló emberek nem másoknak akarnak rosszat. Azóta pedig már a Fidesszel is keményen szembefordult. (Bővebben:
http://greyhound.blog.hu/2015/07/08/melegfelvonulas_hideg_fejjel_avagy_egy_egykori_pride-ellenzo_gondolatai_a_rendezvenyrol_ujratoltve)
A melegséget nem lehet "elkapni", így a melegfelvonulás a gyerekekre sem jelent "veszélyt" (és odamenni sem kötelező). A melegekkel szembeni előítéletek miatt viszont egy meleg fiatal nyolcszor nagyobb eséllyel lesz öngyilkos. A magyar sikercég, a Prezi alapítójának is a Pride felvonulás és az elfogadó közeg segített fiatalként.

Aki tehát fontosnak tartja, hogy egy ember melegségére ne gyűlölködés legyen a válasz, 15.30-tól vehet részt a Budapest Pride felvonuláson." Álljunk ki minél többen az LMBTQ emberek mellett és a toleráns társadalomért. Kezdés 15.30-kor az Andrássy út és a Nagymező út sarkán. A megnyitó beszédet Fischer Iván, a világhírű karmester mondja.
https://www.facebook.com/events/457189797777524/

További érvek: A leggyakoribb tévhitek a melegjogokkal kapcsolatban

A bejegyzés trackback címe:

https://magankozugy.blog.hu/api/trackback/id/tr997617302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása