A melegfelvonulás ellen tüntetett a hangosan keresztény Jobbik és elítélte a felvonulást a KDNP ifjúsági szervezete is. Ők valószínűleg így olvassák ki a Biblia egyik legszebb részét, Pál apostol szeretethimuszát is:

"A szeretet türelmes, kivéve a buzikkal, mert ők idegesítenek,
a szeretet jóságos kivéve a buzikkal, akik nemzetrontók. [...]
Nem tapintatlan, de imád a buzik nemi életén csámcsogni [...]
Haragra nem gerjed ám a buziknak jól behúzna egyet,
a rosszat föl nem rója, de a buzikat állandóan emlékezteti, hogy ők bűnösök és értéktelen tagjai a társdadalomnak.
Nem örül a gonoszságnak ja, de annak igen, ha egy-két buzit jól összerugdalnak,
De együtt örül az igazsággal, ami persze nem jelenti melegek egyenjogúságát.
Mindent eltűr, de buzik felidegesítik,
Mindent elhisz, kivéve azt, hogy a buzik is ugyanolyan emberek mint mások,
Mindent remél, mindent elvisel, csak azt nem, hogy vannak olyan emberek is, akik az azonos nemhez vonzódnak.
A szeretet soha el nem múlik egészen addig, amíg elé nem kerül egy buzi. ..."
via: danzig

 

Aki szerint a Bibliából nem annyira a felebaráti szeretet vonatkozik a melegekre és ószövetségi alapon el akarja elítélni a homoszexualitást, azoktól lenne néhány bibliai kérdésünk. Pl.: Akik szemüveget hordanak azok tényleg nem közelíthetik meg az oltárt, amint az Lev. 21:20-ben meg van írva? Milyen halállal lakoljanak azok, akik Lev. 19:27 tiltása ellenére hajat vágnak és borotválkoznak? És még van néhány hasonló kérdésünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://magankozugy.blog.hu/api/trackback/id/tr852995883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

creative 2011.06.19. 12:18:26

A "szeretet himnusza" (1Kor.13) az embertársainkkal szemben tanúsított szeretetről és türelemről ír. Ez természetesen a homoszexuálisokra is vonatkozik. Ez azonban nem jelenti azt hogy a cselekedeteiket is "szeretni kell", vagyis nem kell feltétlenül egyet érteni és helyeselni azt amit valaki tesz, ahhoz hogy szeressük. Másrészt helytelen cselekedeteik reklámozásának korlátozása sem a szeretet hiányát jelzi. Egy szülő is szeretheti a gyermekét, holott nem ért egyet sok cselekedetével és sokszor nem is engedi hogy rossz dolgokat cselekedjen a gyereke. Kicsavart szeretet fogalom az ami valakinek a cselekedeteivel való egyetértést és annak megvalósításának segítését is magában foglalja. A bibliai szeretet a személy felé tanúsít szeretetet azáltal hogy felhívja figyelmét cselekedetei helytelenségére és helyes irányba próbálja terelni az illetőt.

A homoszexualitás nemcsak az ószövetség fényében, hanem az újszövetség szerint is bűn (Róma 1-2). Akik ilyeneket tesznek, azok csakúgy mint a fösvények, bálványimádók, vagy a házasságtörők - hogy csak egy néhányat említsek - bűnt tesznek. Mindenki a saját cselekedetei szerint lesz megítélve halála után és kerül a mennyekbe, vagy a tűznek tavába. Van persze lehetőség a bűnök büntetését kikerülni, de csak úgy ha valaki hisz abban hogy Jézus a bűnei büntetését felvette magára. Ez a hit viszont csak akkor őszinte ha a bűnt abba is hagyja az illető (megtér belőle).

Mit lehet megállapítani a Biblia alapján?

- A homoszexualitást bűnként kezeli
- A keresztények kell hogy szeressék őket, ez azt jelenti hogy a bibliai értékrendről kell bizonyságot tenniük a homoszexuálisok felé.
- A kereszténységnek nem kell a homoszexualitással egyet értenie és elfogadnia azt mint normális jelenséget
- Mindenki a cselekedetei szerint lesz megítélve. Ha valaki megmarad a bűnben annak az örökkévalóságban rossz dolga lesz, aki elhagyja a bűneit, az üdvözül

askandtell · http://magankozugy.blog.hu/ 2011.06.19. 13:01:21

@creative: Ilyen alapon a hajvágást, miért nem kezeled bűnnek, ha egyszer le van írva ennek a tilalma is a Bibliában? (Szerethetem a hajukat vágókat, de "bűnüket" el kell ítélnünk, nopláne ennek "reklámozását").

creative 2011.06.19. 14:45:44

Nincs most rá lehetőség leírni miért nem kell azokat a rendszabályokat ma megtenni amik az ószövetségben vannak, de nem kell (mi ugyanis nem abban a szövetségben vagyunk mint a zsidók voltak). Másrészt az újszövetség is - mint említettem - a bűnökről világos képet ad. A homoszexualitás ezek alapján világosan látszik hogy bűn.

De ha ezt nem tudod/akarod elfogadni, akkor Neked Istennel és a Bibliával van gondod, nem a keresztényekkel. Fordulj Hozzá Ő felvilágosít ha Te is akarod.

Ne Te vegyél elő momentumokat a Bibliából hogy téves álláspontodat alátámaszd, hanem hagyd hogy az Ige önmagát magyarázza. Amint az 1Kor13-at említetted, az a szeretetre tanít. DE a Bibliában a bűnökről is szó van, az egyikkel nem lehet a Bibliában nem lévőként tüntetni fel a másikat. Sem pedig a szeretetről szóló részt felhasználni annak igazolására hogy Istennek nincs baja a homokosok tetteivel. A bűnökről szóló részekből kiderül hogy igenis van! Isten jelenlegi szeretete megtérésre szólít a bűnökből. Ha valaki erre nem válaszol a megfelelő módon még életében, akkor örök ítéletre kerül. Ott már nem Isten szeretete az üzenet, hanem a Tőle való örökké tartó elszakítottság és szenvedés.
süti beállítások módosítása